Fødselsangst til de hundre.. Har du noen gode tips til meg?

Tenk om fødselen min ikke går som den skal, og det skjer noe med babyen? Tenk om babyen blir sittende fast, og jeg anstrenger kroppen slik at det utløser en ny blodpråpp? 

 Tankene er mange, og til tider tar de all energi fra meg. Jeg blir rett og slett lei meg av å tenke på konsekvensene hvis fødselen min ikke går som den skal. Jeg er i et risikosvangerskap siden jeg fikk hjerneslag som femåring. Dette mente legene at jeg aldri kom til å få igjen fordi det var et så lite slag. Nå har de begynt å skifte mening, for tydeligvis har jeg 50% økt sjangse nå til å få en ny innsnevring på hjernen som kan føre til fatale konsekvenser, og død - om det går skikkelig galt. Dette er noe jeg absolutt ikke vil ha noe med å gjøre, så dermed har de positive tankene blitt letet frem og prøvd å bli holdt fremme. Men alltid er det noen i familien som skal ta det opp, dette med blodpråppen og det som skjedde, de er negative og stiller seg ofte negative til at jeg ikke får utblokking av hovedpulsåren som ble innsnevret. 

Legene har fortalt meg at keisersnitt ikke er aktuelt (for nå i hvertfall) da det er større risiko for meg å få blodpråpp på nytt igjen etterpå, eller å dø. Så dermed har jeg av en eller anen grunn utelukket keisersnitt, og måttet akseptere å føde vaginalt som mange andre. Men, akkurat som mange andre har jeg også en skikkelig fødselsangst. Men av og til når jeg tenker på fødselen, som i ste - så så jeg for meg babyen min liggende på brystet mitt, jeg kunne forestille meg kjæresten min og meg som verdens lykkeligste foreldre og at alt gikk bra. Jeg drømmer ofte når jeg sover om at alt kommer til å gå bra, men tenk om det ikke gjør det? Tenk om jeg er en av de som det går fatalt galt med? Jeg vil egentlig ikke tenke på det, men at tankene legger seg som et lag inni hodet mitt, kan jeg ikke noe for. Jeg er redd, og bekymret for at noe skal skje med lillegull. Jeg kan til og med spontanabortere helt til uke tretti eller noe, i følge legene. Jeg har i hvertfall større sjangse til å gjøre det, enn andre gravide som ikke er i et risikosvangerskap.

Det er en del av meg som bare gleder meg til å bli ferdig med det, og komme til det øyeblikket da babyen blir lagt på brystet mitt. Dette er første gang jeg er gravid, så jeg vet jo ikke hvordan en mor føler seg når babyen hennes blir lagt på brystet sitt, men i følge mange historier, bilder og videoer - så er det tydeligvis høydepunktet etter en fødsel. Jeg ser bare hvor mye jeg gleder meg allerede, og på en måte er det altfor tidlig til å glede seg så mye siden risikoen for at noe skal skje, er stor - og den er der.

#gravid #fødselsangst #baby #gravidblogg #mammablogg #gravidmage #snartmamma #gravid2015 #baby2015 #2015 #tips #svangerskap #risikosvangerskap

Har du opplevd fødselsangst, og hvordan gikk det med fødselen din?
Trenger tips till å kunne roe meg ned litt.. 

7 kommentarer

challengeyourlimits

01.02.2015 kl.17:49

Jeg har ikke født selv, og kan heller ikke sette meg selv inn i din situasjon. Jeg vil derfor ikke sweettalke og si masse greier. Jeg vil derimot si at jeg vet det er normalt at man får bekymringer og angst før en fødsel. Og det er LITEN trøst - jeg vet. Men, en ting jeg er ganske sikker på, er at både du og baby får det bedre om du tar et dypt pust og forsøker å se det fra en "positiv" vinkel. Nå høres jeg kanskje formanende ut, og det er ABSOLUTT ikke min intensjon. Jeg er bare en fast troende på at bekyrminger aldri hjelper oss. Man løser aldri noe ved å bekymre seg. Positivt fokus vil alltid være den bedre utveien. Og man skal selvsagt ikke være blid. man må innse farene, som du jo også har gjort. Men forsøk å tenk på at dette faktisk også kan gå veldig bra! Sansynligheten for at det går bra er stor :) Og det må du fokusere på :) Sender deg mange varme, gode og positive tanker! Og som den evige optimisten jeg er, er jeg sikker på at dette går bra :) Du vil klare dette, og du vil, som du sier, kunne få bebis på brystet og kjenne den kjærligheten du har for det lille nurket vokse for hver sekund som går.

Dette ordner seg! Tenk positivt!

:)

Anja

02.02.2015 kl.03:20

Jeg har født to ganger, en positiv opplevelse og en negativ... Den siste var positiv, kjapp, grei fødsel som de fleste ville kalle drømmefødsel, men det hjelper faktisk ikke, gravid på ny og har igjen fødselsangst... Livredd for alt som kan skje.....

Så selvom jeg ikke har ett risikosvangerskap så er jeg redd, poenget mitt er at du er ikke alene, mange har det sånn uten grunn og da ennå større forståelse for at faktisk du har det. Vil anbefale deg ett par ting som hjalp meg stort, ha mange og lange samtaler med jm, gjerne også en jm på sykehuset du skal føde. Skriv fødebrev, skriv om frykten din, alt du ønsker deg og alt du ikke ønsker seg under fødsel og få en omvisning der du skal føde, hjelper mye å være trygg på stedet.

Masse lykke til
Jag hade sån ångest deluxe inför min förlossning 2013. Svangerskapet var riktig jobbig och jag slet med det mesta och på slutet fick jag även svangerskapsdiabetes. Ville ha planlagt kejsarsnitt men det tog tid innan jag fick prata med läkare om det trots att jag masade om det och sa att jag hade på känn att min son kommer födas för tidigt.

Jag skrev ett födebrev som jag ville ta med mig till Ahus som jag födde på och det rekommenderar jag verkligen att du gör! Skrev klart och tydligt att jag var livrädd och ville ha KS men de var så otroligt hjälpsamma och stöttande och vips hade jag fött min son utan smärtstillande :) Som kommentaren ovanför så skriv dina tankar, rädslor och vad du önskar men kom ihåg att alla förlossningar är olika och man vet inte förrän där hur allt kommer till att gå.

Lycka till och du klarar detta, kvinnokroppen är fantastisk ;)
Susanna i Norge: Tusen takk for supert tips :-) Skal helt klart sette meg ned å skrive :)
Absolutt lurt å skrive fødselsbrev. Vær kjempetydelig! Det du også bør gjøre er å lese gladhistorier, og ikke skremselshistorier om fødsler. Husk at de aller, aller fleste fødsler er flotte, og det finnes så utrolig mange solskinnshistorier der ute! Google det, og jeg er sikker på du finner masse bra lesestoff som kan dempe frykten en liten smule! :-)

Jeg har sånn troen på deg! <3
sandrakaggerud.com: Tusen hjertelig takk for støtten! Kjenner jeg har roet meg ned litt de siste timene. Og tanken om en vanlig fødsel begynner å vennes til, så jeg krysser fingrene for at alt skal gå bra <3

cathrineothilie

10.02.2015 kl.00:48

Jeg sitter med en ekstrem skrekk for om jeg skal revne eller bli klippet jeg da.. eneste grunnen for at jeg vil ha epidural er for å ikke kjenne det om det skjer...

Skriv en ny kommentar

Hanne Jacobs - Gravid i Risikosvangerskap

Hanne Jacobs - Gravid i Risikosvangerskap

23, Trondheim

Mitt navn er Hanne, jeg er ei tjuetre årig jente som har blitt gravid for første gang. Er kategorisert i Høyrisiko svangerskap, og blogger derfor hovedsakelig om dette dagelig på bloggen.

Sponsing/kontakt
hjacobs.kontakt@live.no

Kategorier

Arkiv

hits