Årets mammakropp, Here i come!

Etter nyttårsfeiringen over til 2015, så leste jeg ikke annet enn statuser til folk som skulle begynne arbeidet sitt mot Årets sommerkropp. Må si at jeg trakk godt på smilebåndet der jeg satte dypt nede i sofaen til mamma. Alle de andre årene har jeg tenkt og skrevet akkurat det samme som mange av statusene sa akkurat den kvelden. Men sannheten var det at i år skal jeg gå og jobbe for å få årets mammakropp; Det vil si å spise maten som jeg trenger, ta vitaminer og drikke vann istedet for cola. Jeg skulle gi kroppen min den føden og de vitaminene den trengte for å skape et fint, men middlertidig hjem for mitt første barn som vi som foreldre får møte nå til sommeren. Til nå har jeg kommet på god vei, og kunne virkelig ikke hatt det bedre, selvom at det kan bli litt vel usunt iblandt. Jeg har aldri vært sunn av meg, og kommer nok aldri til å bli det. Men etter at jeg ble gravid, har jeg begynt å spise mye mer enn det jeg noen gang har gjort, og det føler jeg er et fremskritt. Jeg håper også at matlysten min fortsetter slik den har gjort, etter at jeg er ferdig med å være gravid også. 

Dette er kostholdsplanen min so ble laget i fjor da jeg var aktiv og trente flere dager i uken på treningssentret i byen. Denne kostholdsplanen bruker jeg nå anen hver uke med at jeg bytter på to andre kostholdsplaner. Dette synes jeg er en fin ting når det kommer til hverdagskosten min, det å bygge opp kroppen min og gjøre den klar på alle mulige måter. Ikke bare til trening, men for å gi barnet mitt den føden det trenger for å overleve som foster og bli til et barn! Som sagt så har jeg alltid vært en usunn person. Jeg har alltid spist usunt, og drukket litervis med brus hver dag uten å tenke på helsa mi. Ikke bare på en måte, men på mange hundrevis av måter påvirker graviditeten min meg på en positiv måte. Jeg lærer å kokkelere, utforske kokkekunstene mine og bli flinkere til å lage mat. Jeg putter i meg mer vitaminer enn sukker, og jeg føler meg ufattelig bra. Og ja, jeg har eset ut i hytt og gevær i det siste, men jeg føler meg mer enn komfortabel med det, fordi jeg vet at det er ikke usunt det jeg putter i meg. Det jeg putter i meg, hjelper meg både psykisk og fysisk. Jeg kommer i bedre form, blir mer aktiv og føler meg bedre. Men jeg vet også at det vil bli lettere å få kroppen "på rett kjør" etter graviditeten med det at jeg spiser sunt, og ikke usunt. 

Før kunne jeg knapt spise ett knekkebrød før jeg ble mett, og nå kan jeg spise flere porsjons poser med Wok uten å i det hele tatt bli mett. Jeg kan nyte en god, kraftig og ikke minst - mettende frokost, lunsj, middag og kvelds uten å føle meg oppblåst eller kvalm. Etter at jeg ble gravid var det som om selvtilliten kom tilbake for fult over natten, jeg føler meg mye mer komfortabel etter at jeg la på meg noen ekstra kilo (var underernert og har i mange år slitt med spising og undervekt) og det liker jeg faktisk. Jeg liker å ha litt ekstra kjøtt rundt lårene, og en fyldigere rumpe. Jeg vet at når prinsessa vår kommer til verden, så skal jeg bruke så mye tid jeg kan på henne og kjæresten min. Men jeg skal også jobbe mot drømmen min - den jeg jobbet mot da jeg ble gravid. 

Synes også at det er utrolig mye lettere å ha en kostholdsplan og program å forholde meg til, da dette hjelper meg å ikke skli ut av hva jeg skal spise. Har en tendens til å falle tilbake på scratch, og det orker jeg virkelig ikke nå. Så med god hjelp i fra kjæresten og i fra denne kostholdsplanen, så greier jeg uten tvil å få i meg det som skal inn i munnen hver dag, hver uke. 

#kostholdsplan #kosthold #program #mat #måltid #sunt #healthy #gravid #svangerskap #mammablogg #snartmamma #gravidblogg #mammakropp #åretsmammakropp #plan #kjæreste #vitaminer #mineraler #psykisk #fysisk #kropp #helse #væraktiv #aktiv #aktivmamma #2015

Hva bruker du å lage til mat og spise dagelig i svangerskapet? 

10 kommentarer

Cecilia Lithén

09.03.2015 kl.23:04

Så spennende! Masse lykke til :D
Cecilia Catharina: Tusen takk :-D Ja, er utrolig spennende!

Charlotte Kleven

09.03.2015 kl.23:17

Så spennende, masse masse lykke til! :)
Charlotte Kleven: Tusen hjertelig takk :-) Ja, synes det er kjempe spennende :)

Monika

10.03.2015 kl.07:06

Åh, takk for motivasjonen! <3 Masse lykke til!

Silje S. Lopez

10.03.2015 kl.10:21

Så gøyt :D Masse masse lykke til :D you can do it

Connie

10.03.2015 kl.12:17

så flink du er!!
Connie: Tusen takk :-)
Silje S. Lopez: Haha, tusen hjertelig takk :-D
Monika: Glad jeg kunne motivere litt :- D Tusen hjertelig takk <3

Skriv en ny kommentar

Hanne Jacobs - Gravid i Risikosvangerskap

Hanne Jacobs - Gravid i Risikosvangerskap

23, Trondheim

Mitt navn er Hanne, jeg er ei tjuetre årig jente som har blitt gravid for første gang. Er kategorisert i Høyrisiko svangerskap, og blogger derfor hovedsakelig om dette dagelig på bloggen.

Sponsing/kontakt
hjacobs.kontakt@live.no

Kategorier

Arkiv

hits